Teraz sa každý z Vás môže oboznámiť s výhodami Sous vide varenia.
K tomu potrebujete SousVide Supreme, vákuovačku , vrecká na varenie.
Výhody Sous vide varenia
Túto metódu prípravy jedla už desaťročia používajú tí najznámejší svetoví kuchári v najlepších reštauráciách. Uvedením SousVide Supreme na trh aj vy máte možnosť pripraviť jedlo najnovšou technológiou za primeranú cenu. SousVide Supreme môže byť využité v reštauráciách, hoteloch, penziónoch , domácnostiach či už na prípravu menu, alebo individuálných jedál. S Použitím SousVide Supreme pripravíte steak stejnej textúry od okraja ku kraju , zeleninu intezívnej chute, krehké kuracie prsia, alebo rebrá doslovne s odlupujúcim sa mäsom.
Tu je niekoľko predností :
- Jednoduchosť s profesionálnym výsledkom . Aj úplný nováčik varenia môže použitím SousVide Supreme dosiahnuť vynikajúci výsledok. Stačí surovinu vložiť do sáčku, vysať vzduch, nastaviť teplotu a čas varenia.
- Prirodzené chute. Keďže jedlo sa pripravuje vo vákuu , vôňa ani šťava z neho neuniká a jedlo si zachováva prirodzenú chuť.
- Štruktúra a krehkosť jedla je hlavne závislá od teploty spracovania. Na rozdiel od tradičného varenia , príprave pokrmu na grile, pri Sous vide si môžeme teplotu dopredu nastaviť s presnosťou 0.5 stC v rozsahu teplôt 40 stC – 95 stC a tým hlavne ovplyvniť výslednú kvalitu pripraveného jedla .v
- Pohodlnosť pri varení . Pretože jedlo varíme pomaly pri presne stanovenej nízkej teplote, jedlo sa nemôže prevariť. Môžeme ho udržovať na servírovacej teplote aj dlhšiu dobu.
- Šetrenie času . Len niekoľko minút potrebujeme na prípravu suroviny , jej vloženie do vrecka, vákuovanie . Potom už len nastavíme správnu teplotu, vložíme vrecko so surovinou do vodného kúpeľa, kde ho varíme od 30 minút až po niekoľko hodín - v závislosti od typu suroviny. Počas varenia, nič nekontrolujeme, nemiešame, neprilievame vodu, nekoreníme. Všetko ide ďalej automaticky.
- Zdravšie stravovanie. Pri sous vide varení vitamíny, antioxidanty zostávajú v šťave, nie sú ničené vysokou teplotou,nič sa neodparuje, ako je to pri varení na tradičnom sporáku , grile, alebo v pare. Nevznikajú žiadne karcinogéne látky ktoré sú škodlivé pre zdravie. / Žiadna Maillardova reakcia, akrylamid, spáleniny... /