Jednoduchý postup prípravy steaku z lososa technológiou Sous Vide :
vákuovanie - varenie - servírovanie.
Vyžaduje minimálnu prípravu, výsledok varenia je ale kulinársky.
- Vákuovanie – Steak lososa zavákuujeme v potravinovom vrecku. Pretože Sous vide varenie prebieha vo vlastnej šťave, zosilňuje sa prirodzená chuť suroviny. Surovina sa len minimálne korení a solí . / Pri príprave lososa môžeme vložiť plátok citróna, minimum kôpru /. Keď chceme nechať vyniknúť prirodzenú chuť mäsa, nesolíme a nekoreníme vôbec.
- Varenie – Vrecko s lososom vložime do vodného kúpeľa, ktorého nastavená teplota sa presne automaticky udržuje. Po dobu varenia všetky nutričné hodnoty jedla zostávajú zachovalé, nevznikajú žiadne škodlivé spáleniny. / Pri varení tradičným spôsobom vznikajú spáleniny, ktoré zaťažujú trávenie, alebo môžu oslabovať imunitu.
- Servírovanie– Veľa jedál mä delikátnu chuť hneď keď sa vyberú z vrecka . Lososový steak pre získanie jemnej karamelizovanej chutí na konci prípravy môžeme krátku dobu / 10-15 sek./ opiecť v oleji. Podávame napr. s vínovou omáčkou, alebo bylinkovým dresingom.
Váha mäsa : steak váhy 200 gr/20 mm Teplota vody 55 st.C Doba varenia 15 minút