Hovädzia roštenka na portskom víne
vákuovanie - varenie - servírovanie.
Vyžaduje minimálnu prípravu, výsledok varenia je veľmi lahodná chuť mäsa.
- Vákuovanie – Roštenku zavákuujeme v potravinovom vrecku. Necháme vyniknúť prirodzenú chuť mäsa, preto ju nesolíme ani nekoreníme.
- Varenie – Vrecko s roštenkou ponoríme do vodného kúpeľa, ktorého nastavená teplota sa presne automaticky udržuje. Po dobu varenia všetky nutričné hodnoty jedla zostávajú zachovalé, nevznikajú žiadne škodlivé spáleniny. / Pri varení tradičným spôsobom vznikajú spáleniny, ktoré zaťažujú trávenie, alebo môžu oslabovať imunitu.
- Servírovanie– Mäso má delikátnu chuť hneď keď sa vyberie z vrecka . Roštenkový steak pre získanie jemnej karamelizovanej chutí na konci prípravy krátku dobu / 10-15 sek./ opečieme na oleji. Podávame napr. s omáčkou z portského vína. Váha mäsa : steak váhy 235 gr. / 20 mm Teplota vody 65 st.C - medium Doba varenia 22 minút